Tuesday, October 18, 2011

"Ousdal filmer i Skumringslandet"

Ousdal filmer i Skumringslandet

Filmingen av «Skumringslandet» har tatt lengre tid enn planlagt. Regissør Paul Magnus Lundø forteller til Agder at det er en komplisert film.

Av Anne Lise Grastveit, Avisenagder.no, 19.10.2011

Danske Kim Bodnia og Flekkefjords egen skuespillerstjerne Sverre Anker Ousdal har deltatt på innspillingen av «Skumringslandet». Foto: Gunnvor B. Krone.

– Vi har mange kjente skuespillere med, så som Sverre Anker Ousdal, Ewan Bemner, Andreas Wilson, Jørgen Langhelle, Elisabeth Sand, Kristina Knaben, Nils Utsi og Kim Bodnia. De er alle travle folk, understreker Lundø.

– Det blir vanskelig når vi skal ha flere av dem på settet samtidig, for alle holder på med flere prosjekt andre steder. Så gjelder det å finne en dag det passer for alle.

Nå begynner bitene å falle på plass. Men ennå gjenstår det litt.

STOLT AV HJEMBYGDA: Filmmakeren har laget film før. «Mengaloth» er mest kjent, men denne gangen ligger det hele på et annet nivå. Det har vært bruk for mange statister og andre støttespillere.

– Dette hadde aldri gått an hvis ikke sokndølene hadde stilt opp! Vi har fått låne Doktorgården som base, folk kommer med ting og husdyr som vi trenger, og statistene stiller opp i hopetall, fremhever Lundø.

– Det har vært fantastisk å ha sokndølene på laget, og alle utenfra er veldig imponerte. Jeg er virkelig stolt av hjembygda mi!

GAMMEL LANDSBY: «Skumringslandet» er en gigantisk film i norsk sammenheng. Blant andre er 15 til 20 personer til enhver tid i arbeid i kulissene, og man har hatt bruk for alt fra snekkere til syersker som folk har stilt opp på.

Det satses på fullt symfoniorkester til å spille filmmusikken. Her er man i forhandlinger med symfoniorkesteret i Trondheim.

Landsbyen i Blåfjell ser ut som om den har ligget der i mange hundre år, og det er også meningen.

Nå går innspillingen mot slutten, men ennå gjenstår mye arbeid. Det er nå klippingen tar til for fullt, og det skjer på Eia.

Regissør Lundø tør ikke si annet om premieren enn at den kommer til å bli et sted mellom påske og sensommeren.

No comments: