Saturday, September 6, 2008

"Filmen vi venter på"

Filmen vi venter på

Nysgjerrig på hva filmen «Wide Blue Yonder» egentlig handler om?

Trine Styve Varlo, Haugesunds Avis, 5 September 2008

Smuglere: Sverre Anker Ousdal speider gjennom sundet med sin gjeng av litt frynsete venner. Foto: WBY produksjon

Haugesund: Her er en kortversjon av handlingen i feel-good filmen som ble spilt inn i Haugesunds-området sommeren 2007. Per i dag er filmen truet av konkursbegjæringen som er tatt ut mot det norske produksjonsselskapet Euromax.

Vennskap

Wally (Brian Cox) er en av livets glade gutter. Han kommer tilbake til det private hvilehjemmet han bor på etter en liten smuglertur, og oppdager at vennen og romkameraten «Skipper Sørensen» har forlatt de levendes rekker.

Nå vil bestyrerinnen av hjemmet, frøken Reimark (Hege Schøyen), gi vennen en usedvanlig kjip og enkel begravelse.

I tillegg er sengen til bestekompisen allerede overtatt av den pertentlige eks-majoren George Hansen (James Fox). Snille May (Lauren Bacall) som også bor på hvilehjemmet forsøker å mekle mellom de to gamle mennene, men forgjeves.

Våt grav

Wally har lovet kompisen å sørge for at han får sin grav i havet. Ved å lage kaos i begravelsen sikrer Wally seg kisten med liket, men å få arrangert plasket og få sagt de velvalgte ordene viser seg å være vanskeligere enn han trodde.

George finner Skipperns testamente, men gir det til den fryktede frøken Reimark.

Arne, en lokal gambler (Sverre Anker Ousdal) tilbyr seg å låne Wally penger til begravelsen han vil arrangere, men hans niese Nina (Ingrid Bolsø Berdal) advarer Wally mot kjeltringen.

Etter hvert fører konflikten mellom Wally og frøken Reimark til at hun får ham tvangsinnlagt.

To lag mot hverandre

Ved hjelp av arkitekten Rolf (Kåre Conradi) og Nina forsøker han å komme seg ut. En fordrukken natt har ført George og Wally nærmere hverandre, men når George hjelper til under fluktforsøket blir han i sin tur bortført.

Innbrudd gjennom taket i begravelsesbyrået, begravelse med punkemusikk i krematoriet og en flukt med kisten mot åpent hav i en av havnas desidert mer skrøpelige farkoster, avslutter historien.

No comments: